Fovero Forum
Γεία σας, Βλέπετε το φόρουμ μας σαν επισέπτης. Κάντε μια απολύτως δωρεάν εγγραφή για να έχετε πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες του φόρουμ καθώς και τα μυνήματα του!

Σας ενημερώνουμε οτι το φόρουμ μας δείχνει καλύτερα με Google Chrome!

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Τα Πάντα για το Νέο Facebook!

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1Τα Πάντα για το Νέο Facebook! Empty Τα Πάντα για το Νέο Facebook! Την / Το Σαβ Δεκ 10, 2011 9:03 am

Admin

Admin
Adminstrator
Adminstrator
Τα Πάντα για το Νέο Facebook! Timeline, Νέες Εφαρμογές και το OpenGraph!


Social NetworksΤα Πάντα για το Νέο Facebook! 1308603871_Globe
by [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | on September 23rd, 2011 | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Τα Πάντα για το Νέο Facebook! Facebook-Timeline

Το χθεσινό [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] , η ετήσια εκδήλωση του [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] για τους δημιουργούς εφαρμογών, ήταν ίσως το πιο πολυδιαφημισμένο από όσα έχουν προηγηθεί και οι προσδοκίες για αυτά που επρόκειτο να ανακοινωθούν ήταν τόσο μεγάλες που κανείς δεν πίστευε ότι θα καλυφτούν.

Όμως το Facebook τα κατάφερε και εντυπωσίασε με τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχει κάνει ποτέ! Σε λίγες εβδομάδες τα πάντα θα αλλάξουν και όλοι θα καταλάβουν γιατί έγιναν οι πρόσφατες αλλαγές στην κεντρική σελίδα και γιατί προστέθηκε το ticker box. Σίγουρα ήταν ένα ρίσκο για το Facebook να προχωρήσει στις αλλαγές αυτές πριν ολοκληρώσει την μεταμόρφωση του κοινωνικού δικτύου αφού όλα δένουν μεταξύ τους αλλά μάλλον ήταν ο καλύτερος τρόπος.

O Mark Zuckerberg, πολύ βελτιωμένος στις ικανότητες του στην παρουσίαση σε σχέση με το παρελθόν, μαζί με άλλα στελέχη της εταιρείας και CEOs συνεργαζόμενων εταιρειών παρουσίασε τις αλλαγές που θα δούμε στη συνέχεια του άρθρο αφού πρώτα ανακοίνωσε ότι το Facebook έφτασε στα 800 εκατομμύρια μέλη και τον προηγούμενο μήνα 500 εκατομμύρια άνθρωποι συνδέθηκαν την ίδια μέρα (!!!).

Ας δούμε όλες τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν αν και θα χρειαστεί καιρός για να αποκτήσουμε μία συνολική εικόνα του τρόπου που θα λειτουργήσουν όλα αυτά αφού πολλά απαιτούν την αναβάθμιση ή δημιουργία νέων social apps από ανεξάρτητες εταιρείες.

Timeline – το νέο Facebook profile


Τα Πάντα για το Νέο Facebook! Zuckerberg-timeline-e1316776454156Σίγουρα η μεγαλύτερη και πιο ορατή αλλαγή στα μέλη είναι η πλήρης αλλαγή του προφίλ των μελών! Πλέον βασικό του χαρακτηριστικό είναι ένα Timeline της ζωής του χρήστη από την μέρα που γεννιέται μέχρι σήμερα! Μιλάμε ουσιαστικά για ένα ψηφιακό λεύκωμα αναμνήσεων που μπορεί να γίνει όσο πλήρες επιθυμεί ο κάτοχος του.

Το σημερινό προφίλ του Facebook περιέχει βασικά εφήμερες πληροφορίες αφού όσο σημαντικές και αν είναι μετά από λίγο χάνονται στα old posts ανάμεσα σε άχρηστες πληροφορίες. Με το Timeline μπορείτε να επιλέξετε ποιες πληροφορίες , φωτογραφίες κτλ είναι σημαντικές και να τα τοποθετήσετε στην σωστή χρονική τους θέση. Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε γεγονότα και φωτογραφίες για παλαιότερα γεγονότα όπως η γέννηση σας, η πρώτη μέρα στο σχολείο, η αποφοίτηση και οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε…. μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να σκανάρουμε τις παλιές φωτογραφίες μας!

Τα Πάντα για το Νέο Facebook! New-facebook-profile-timeline

Στην παραπάνω εικόνα βλέπετε τη νέα εμφάνιση του profile – timeline. Η μεγάλη φωτογραφία ονομάζεται cover και φυσικά μπορείτε να την αλλάζετε όποτε θέλετε ενώ στα αριστερά υπάρχει κανονικά η φωτογραφία προφίλ. Πάνω δεξιά βλέπετε τις ημερομηνίες του Timeline ώστε να μπορείτε να κινηθείτε γρήγορα στις χρονιές και στους μήνες που θέλετε ενώ κάτω από τις βασικές πληροφορίες ξεκινάει το timeline που με χρονολογική σειρά περιέχει status updates, φωτογραφίες, νέες φιλίες και πληροφορίες από τη νέα γενιά Lifestyle apps που μπορούν να συνδεθούν με το Timeline και να στέλνουν εκεί αυτόματα τις πληροφορίες που τους επιτρέπετε (τι μουσική ακούτε, την διαδρομή που τρέξατε, το έργο που είδατε, το φαγητό που μαγειρέψατε και πολλά άλλα).

Τα Πάντα για το Νέο Facebook! Applications-in-facebook-timeline
Τα Πάντα για το Νέο Facebook! Applications-in-facebook-timeline1
Social Apps στο Timeline


Όταν ενεργοποιηθεί το Timeline το ίδιο το Facebook τοποθετεί σε χρονολογική σειρά τις πληροφορίες που διαθέτει για να κάνει πιο εύκολη τη δημιουργία της. Η εταιρεία γνωρίζει πολλά και τα εκμεταλλεύεται έξυπνα. Ένα παράδειγμα είναι όταν έχετε ορίσει κάποιον σαν αδελφό σας τότε από τις πληροφορίες που έχει γι’ αυτόν τοποθετεί την γέννηση του στην σωστή ημερομηνία με μία φωτογραφία του!
Τα γεγονότα χωρίζονται σε σημαντικά και λιγότερο σημαντικά και φυσικά τα πάντα μπορείτε να τα αλλάξετε όπως επιθυμείτε. Τίποτα δεν φαίνεται χωρίς την έγκριση σας!

Τα Πάντα για το Νέο Facebook! Facebook-activity-log

Στην [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να εγγραφείτε για να είστε από τους πρώτους που θα αποκτήσουν πρόσβαση ενώ στο blog του Facebook μπορείτε να [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] περισσότερες πληροφορίες.

Το Νέο Opengraph και ο Ρόλος του Ticker Box


Αναφέραμε παραπάνω τις νέες Lifestyle apps και τι μπορούν να προσθέτουν στο Timeline αν το επιθυμείτε. Ουσιαστικά όμως και αυτές αποτελούν μέρος του evolution της πλατφόρμας του Facebook και του Opengraph που επηρεάζει όλες τις εφαρμογές που τρέχουν ή συνδέονται στο κοινωνικό δίκτυο.

Οι βελτιώσεις αφορούν τον τρόπο που θα κάνουν οι χρήστες share τις εφαρμογές, το πως αυτές θα εμφανίζονται και την ανακάλυψη του τι κάνουν οι φίλοι τους μέσα από αυτές. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι περισσότερες απλές ιστορίες (ο Τάδε βλέπει το συγκεκριμένο έργο, o Τάδε παίζει κάποιο παιχνίδι, ο Τάδε έτρεξε 5 χιλιόμετρα κτλ) θα εμφανίζονται μόνο στο νέο ticker box που προστέθηκε πρόσφατα και αυτή θα είναι η βασική χρήση του! Ένα κλικ εκεί αρκεί για να ακούσετε το τραγούδι, να δείτε το έργο, να διαβάσετε ένα άρθρο χωρίς να χρειαστεί να φύγετε από το Facebook!

Όπως καταλαβαίνετε η βασική ροή των εφαρμογών θα βρίσκεται μέσα στο Ticker Box ενώ στο News Feed θα δημοσιεύονται μόνο κάποιες σημαντικές ιστορίες από εφαρμογές και φυσικά οι φωτογραφίες που ανεβάζετε, αυτά που κάνετε share και ότι άλλο έχετε συνηθίσει με σημαντικά λιγότερο spam! Αυτό είναι το μυστικό του νέου design και δεν θα γίνει κατανοητό μέχρι να εφαρμοστούν όλες οι αλλαγές και να εμφανιστούν οι βελτιωμένες εφαρμογές!

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης